HULPVRAGEN of AANDACHTSGEBIEDEN
  • Opvoedkundige vragen
    Denk aan zaken als grenzen stellen, straffen en belonen of communicatieproblemen.

  • Ontwikkelingsproblematiek
    Als een kind in vergelijking met leeftijdsgenoten in een bepaalde ontwikkelingsfase problemen ondervindt ga ik samen met het kind en de ouders op zoek naar een dieper liggende oorzaak. Zo kan bijvoorbeeld (tijdelijke) afwezigheid van een ouder in de vroege kinderjaren grote gevolgen hebben voor de latere ontwikkeling van een kind. Ook problemen op het gebied van hechting, eten, slapen of zindelijkheid zijn soms terug te voeren op situaties of gebeurtenissen die bij het kind een gevoel van onveiligheid oproepen.

  • Emotionele problemen bij scheiding, rouw of angst
    Het kind leert met zijn of haar emoties om te gaan op een manier die goed aansluit bij de eigenheid van het kind. In geval van echtscheiding bijvoorbeeld heeft een kind vaak behoefte aan een vertrouwenspersoon die niet emotioneel betrokken is bij de scheiding. Af en toe een uurtje praten over de situatie thuis kan soms al een hoop oplossen.

  • Gedragsproblemen
    Denk aan woedeaanvallen, liegen, stelen, moeite met sociale contacten, gebrek aan concentratie, problemen als gevolg van pesten en faalangst
    Er zijn verschillende vormen van (gedrags-)therapie die kunnen bijdragen aan oplossingen voor gedragsproblematiek, zoals bijvoorbeeld Rationeel Emotieve Therapie (RET) of Gestalttherapie.

  • Gebrek aan zelfvertrouwen
    Door middel van oefeningen kan gewerkt worden aan het herstel van het zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.

  • Lichamelijke of psychosomatische klachten
    Vaak liggen er bij lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn of hyperventilatie zonder aanwijsbare medische oorzaak, emotionele of psychische problemen ten grondslag. Door deze problemen op te sporen en te behandelen verdwijnen dikwijls ook de lichamelijke klachten.
Mail mij
image